Publicerat i 2015

04.30

Tidigt i morse landade vi på Arlanda efter fyra timmars flygresa hem från Grekland. Det blev en lång dag, var tvungna att lämna rummet senast klockan tolv sedan hängde vi ute fram till middag och halv åtta på kvällen plockade transferbussen upp oss. När vi kom till Rhodos flygplats fick vi stå i 2,5 h kö för att få bagagetaggar och boardingkort, sedan var vi tvungna att ställa oss i ytterligare en kö för att lämna av bagaget och inte nog med det (!), sen fick jag konka världens största barnvagn i det Airshell vi hyrt ut till ett skjul utanför flygplatsen för att där lämna av vagnen. Det var svinvarmt i terminalen och med en tio-månaders var det inte alls populärt kan jag säga för Leon var inte så sugen på att sova i den värmen. Nog det enda negativa med hela resan, förutom det har det verkligen varit toppen och jag kan varmt rekommendera hotellet vi bodde på (Family Life Aegan Blue med Fritidsresor)

Finns några saker jag lärt mig med denn resa som jag kan tipsa om ifall ni ska ut och resa med barn; 1) Har du en vagn du inte lagt flera tusen på kan du lika väl skippa att hyra Airshell-skydd och packa i nån form av bag/väska istället, 2) All inclusive när du har barn är guld värt!, 3) Har du ett barn som behöver varm välling på natten? Dubbelkolla med hotellet att ni kan låna vattenkokare till rummet annars packa ner en termos som ni kan fylla i restaurangen på kvällen, 4) Vid start och landning, använd en sån där napp som man kan fylla med något gott. När barnet suger på den sväljer det och slipper jobbiga trycket i öronen, 5) överpacka inte barnkläder utan tvätta hellre upp där borta, 6) På vissa flygplatser (ex Rhodos) får man ta med barnvagnen ända tills man stiger på planet (vi hade inte en aning om detta och checkade in vagnen sen fick vi bära på Leon hela tiden), ta reda på redan innan vad som gäller på de flygplatser du ska besöka!
 
Denna dag har vi tvättat upp alla kläder och ätit middag hos svärmor tillsammans med Ida & Astrid. Nu sover Leon så jag har lekt lite med min nya leksak, en noppmaskin! Så himla rolig hehe, tar bort ludd och noppor på kläder så jag sitter och piffar till Leons kläder lite medan Mange kollar ishockeyn. Och btw, vad tusan hände i herrarnas handbollsfinal? 18-6 i halvtid, jisses vad boring. Synd att Skuru torskade men inte alls förvånad att Sävehof tog hem det igen. Grattis grattis! 


Publicerat i 2015

Bloggen?

H E J. Oj, kom att tänka på denna blogg som aldrig uppdateras längre... Vill egentligen inte vara den som skyller på dittan och dattan MEN, deet har varit hektiskt. Leon är nästan precis 10 månader (var tog tiden vägen?!) och när han blev nio och en halv månad ungefär började klängandet och missnöjet, varför vet jag inte men en vän skickade info om 9-månaders fas så misstänker att det kan ha varit det. Som värst var det nog för två veckor sen, men då checkade jag & Mange in på Rånäs Slott över helgen och min mamma plus syster var barnvakt. Hur lyxigt som helst med 5-rättersmiddag, spabad, häng i solen, skumpa på rummet och övernattning. Kan jag rekommendera!

Och vad har vi för oss idag då? Just nu ligger jag faktiskt på en solstol vid en pool i Grekland...! Inte helt fel det heller hehe. Vi kom i lördags kväll och stannar till på lördag kväll, så en vecka. Leon är självklart med, flygresan hit gick bra och nu går dagar & nätter här hur bra som helst även om det var lite kämpigt första två nätterna med Leons jobbiga hosta. Han ligger just nu och sover i vagnen så tänkte jag skulle uppdatera här, vet inte alls när det sker igen men förhoppningsvis behöver ni inte vänta lika länge som till denna gång... :) Hoppas ni har det gött hemma i Svedala, alla prossima!