RUL

Bebis nr 2.
 
I går var det dags för RUL (rutinultraljud) så vid lunch tog vi bilen till Akademiska Sjukhuset i Uppsala. När vi åkte dit med Leon var jag inte alls nervös på samma sätt som jag var i går, nu tänkte jag mest på vad de skulle kunna upptäcka som vi inte fått veta tidigare och hoppades bara att allt skulle se bra ut och att vi som bonus skulle få veta könet. För mig är det skönt att mentalt kunna ställa mig in på om det är en tjej eller kille, inte för att det hade spelat någon som helst roll, men jag tycker det är ganska skönt att kunna säga han eller hon, måla rummet i klassiska tjej- eller killfärger och bara se allting framför mig. För ja, jag är en sån där som gillar rosa på tjejer och blått på killar.
 
Kom dit ganska tidigt, tillslut blev det vår tur och en jättegullig barnmorska vid namn Jenny tog emot oss. In på rummet, upp på britsen och fram med magen. Jenny var väldigt informativ och berättade hela tiden vad hon tittade efter och hur det ska se ut. Hon pausade bilden vid varje organ och visade var hon såg allt och hon gjorde det hela väldigt tydligt. Det är så häftigt hur man kan se allt och hur allting växer på rätt plats, kroppen är verkligen magisk! Hon såg ingenting avvikande och på slutet gav hon oss en väldigt tydlig bild på könet. Det gick inte att ta miste på att det är en liten prins vi väntar, ännu en prins alltså! 😍 Jag tycker det ska bli väldigt roligt med två söner och det ska bli spännande att se om han i magen liknar Leon när han kommer ut eller om de är två helt olika skapelser 😊 Så spännande!
 
Enligt barnmorskan är han nu 20 cm lång och väger 293 g. På KUB-testet fick vi den 22 september som beräknat födelsedatum men enligt hennes mått i går fick hon det till den 20e. Så länge de inte ger mig senare datum än det första känns det OK hehe. Nu har vi en del funderande kring namn att göra, jag har ett som jag tycker är jättefint men Mange är inte helt överens 😇😉
 
Publicerat i 2017
#1 / / Syrran:

Linus!

Svar: Njea, det känns inte aktuellt tyvärr! :P
Jessica Anshagen