SMINK||5 lätta&fina basprodukter

Beroende på väder & humör anpassar jag mitt smink, vissa dagar känner jag för en lättare bas och vissa dagar för en mer täckande. När solen tittar fram tycker jag det är skönare med en lättare cc-cream och kanske några drag med ett puder över, medan jag gärna täcker så mycket som möjligt under bleka vinterhalvåret. Något jag även anpassar är min hudvårdsrutin vilket är den absolut viktigaste grunden, men det kommer jag återkomma till i ett senare inlägg.

Vad är då skillnaden mellan olika typer av basprodukter?

- En CC-cream är som en färgad dagkräm som dessutom är färgkorrigerande. Den jämnar ut hudtonen och tonar ned röda partier, som t ex runt näsan och på kinderna. En cc-cream kan vara olika täckande men generellt tycker jag att de mest korrigerar och låter huden lysa igenom väl så därför är detta inget jag föredrar på vintern eller när huden är lysterfattig. - En foundation är oftast inte lika återfuktande som en cc-cream och kommer i desto fler olika nyanser och täckningsgrader. - En mineralfoundation kan finnas i båda flytande- & pulvervariant och det här är det bästa alternativet för någon som ofta får tilltäppta porer eller problem med finnar. Jag trodde inte en mineralfoundation kunde vara så mycket bättre för huden, men jag som har en väldigt fin hy generellt märker till och med en skillnad på hyn och hur bra den kan må av rätt bas. Jag har nyligen skaffat mig några nya favoriter och just nu vill jag helst ha något lagom täckande, inte enbart en färgad SPF men inte heller en heltäckande foundation. Det optimala för mig just nu är cc-cream + mineralpuderfoundation, eller en medeltäckande foundation. Något som definitivt kommer vara min favorit under sommaren är en färgad SPF, som både skyddar och jämnar ut huden något! Jag använder SPF 50 året om i min hudvårdsrutin, och kommer fortsätta göra det så även i sommar. Tillsammans med c-vitamin får man ett riktigt bra skydd. Så här kommer tips på mina favoritprodukter att använda fram till den riktiga sommarvärmen ☀️

BIODROGA MD - EVEN & PERFECT CC CREAM SPF 20 ANTI-REDNESS

En uuunderbar cc-cream som förgkorrigerar SÅ BRA! Finns att få tag på på väldigt många online-sidor och ofta till rabatt dessutom. Väldigt dryg, håller länge & är väldigt lätt att smörja in. Enda negativa (vad jag hört, inget jag upplever själv) är att den kan vara något för mörk om man är väldigt ljus i hyn, eller att vissa även upplever den som något för orange i tonen (?). Ca pris 499 kr för 40 ml.

DR.JART+ CICAPAIR RE-COVER

Denna är något lik ovan från Biodroga MD, men ändå inte. Denna ger något mer glow samtidigt som den färgkorrigerar, men behöver arbetas in mer i huden. Den är lättare att jobba med om huden är återfuktad innan genom ex en ansiktsmist, annars kan det vara lite jobbigare även om det går. Tycker man kan lägga på mer av denna utan att det ser kakigt ut, vilket kan ske med Biodroga MD. Beroende på var man köper denna från går den under olika namn, även om det är samma produkt. I Europa heter den "Tiger Grass Color Correcting Treatment" och utanför Europa "CICAPAIR RE-COVER". Ca pris 460 kr för 50 ml.

Eucerin Hyaluron-Filler CC Cream SPF15

Säg HEJ till min senaste upptäckt, nämligen nyhet från Eucerin! Det här är en supertunn och lätt cc-cream som inte jobbar lika mycket på att förgkorrigera men ändå jämnar ut hudtonen och fungerar fantastiskt bra de dagar man vill ha något som knappt känns som smink på huden, men ändå "sminka" sig. Den är dessutom återfuktande och innehåller anti-age egenskaper och vill man ha smink över (ex puder) fungerar det alldeles lysande. Fördelen med den här är verkligen den lätta känslan och priset! Finns i två nyanser, en ljusare & en mörkare. Den här finns även med SPF50, dock en produkt jag inte testat (ännu). Finns hos de flesta apotek, ca pris 159 kr för 50 ml. 

bareMinerals - barePRO Performance Wear Liquid Foundation SPF 20

Vill jag ha mer täckning än en cc-cream går jag över till min hylla med foundations, och sträcker mig helst efter denna från bareMinerals. Den täcker, men inte för mycket men ändå mer än en cc-cream. Vill man bygga på den och täcka lite mer på ex röda kinder är det inga problem. Tycker den håller sig superfin hela dagen, dock märker jag alltid stor skillnad om jag sätter min bas med setting powder + setting spray, och att sminket inte håller lika länge om jag struntar i att fixera. Tycker inte denna blir kakig eller lägger sig i fina linjer utan bara håller sig relativt matt och fin. Finns i flera nyanser, light natural 09 är optimal för mig eller att blanda cool beige 10 med den ljusare cashmere 06. Ca pris 465 kr för 30 ml.

IDUN Minerals Foundation

  Vi har ramlat in på puderfoundation och min aaabsoluta favorit är IDUNs mineralpuder. Fantastiskt bra kvalitet och lägger sig så fint på huden. Täckningsgraden går också att anpassa efter behov, själv lägger jag den med en stor puderborste från MAKETHEMAKE och tycker resultatet blir felfritt. Jag använder nästan alltid en cc-cream under denna och ser till att ha en ordentligt återfuktad hy genom bra hudvårdsprodukter. Har testat andra mineralpuder men inget blir lika fint som denna från IDUN. För mig passar Freja eller Disa bra. Ca pris 260 kr för 9g.   Gillar du inlägget får du gärna trycka på ♥ nedan. Lämna gärna en kommentar här eller på instagram @jessicaanshagen om det är något du undrar över. Ha en fin dag i den härliga vårsolen ☀