Torra barnkinder&läppar

God morgon 💕

Inlägget innehåller adlinks.

Barnen har precis lämnats på fsk och i dag jobbar jag hemifrån. Innan barnen hoppade in i bilen smorde jag deras kinder och läppar med produkten nedan. Det är viktigt att skydda ansiktet från kylan och det är inte konstigt att både vuxna och barn blir extra torra och fnasiga i ansiktet nu när det är så här kallt. Jag har bytt ut min vanliga dag- & nattkräm mot fetare krämer och precis som man klär sig med olika lager beroende på årstid bör man göra likadant med sin hudvårdsrutin. Fler lager på vintern, färre lager på sommaren. Vet du med dig att du ska vara ute i kylan en hel dag är det viktigt att tänka på följande;
  • Skölj inte ansiktet med vatten på morgonen. Låt hellre bli att tvätta av ansiktet alls. Vatten fryser och det finns då risk för köldskador.
  • Använd en kräm som inte innehåller vatten, och låt bli din vanliga hudvårdsrutin helt om du vet att du ska vara ute mycket i kylan en viss dag.
  • Använd en fet kräm som innehåller bivax eller olivolja. Dessa lägger sig som ett barriärskydd på huden och hindrar fukt från att tränga ut från ansiktet.
Så vill du ha något som skyddar barnen (och / eller vuxen!) kommer här ett lite dyrare alternativ, samt ett härligt budgetalternativ. Balmen från Decubal är den ABSOLUT bästa balmen för torra läppar, året runt! Tillgängligheten och priset gör den helt oslagbar och denna hyllas överallt.

LYX

Dermaceutic - Panthenol Ceutic (klicka för att komma till produkten)

 

BUDGET

Decubal - lips & dry spots balm (finns på de flesta apotek)

#1 / / Therese:

Hej!
Du verkar ha koll och ge ”ärliga” recensioner 😉 så tänkte fråga om tips.
Jag har aldrig haft någon ”ansiktsrutin”, utan kört med tvål och vatten, och aldrig smörjt in med något speciellt.
Använder inte smink och har ingen problemhy alls.
Men nu närmar jag mig 35 (+ 2 barn strax) och känner att huden i ansiktet liksom tappat lite spänst och känns lite ”tråkig”.
Har du nå bra tips på något som återfuktar och ger tillbaka lite lyster/energi?
Känns lite som att skrattrynkorna sitter kvar även efter jag slutat skratta 😂
Tacksam för svar
Trevlig dag!

#2 / / jessi.se:

Hej Therese! Vad roligt att du frågar, jag ska självklart försöka hjälpa dig! Det finns en drös med fina produkter, inom alla möjliga prisklasser. Ett väldigt trevligt och uppskattat budgetmärke är Lumene och deras Valo-serie (den som är orange) är en väldigt uppskattad serie. Finns på många ställen, kostar inte överdrivet mycket och går att få i hela serien (dvs rengöring, återfuktning och kräm) :) Så det kan jag rekommendera! Jag tycker givetvis att du ska byta ut tvålen mot en "riktig" ansiktsrengöring, hjälp! hehe... Har du ingen speciell problemhy skulle jag välja en mild rengöring, kanske micellärt vatten? Lumene har en bra sådan, prisvänlig :) Jag kommer göra fler inlägg kring produkter inom olika prisklasser, det finns som sagt hur mycket som helst. Men jag hade börjat med att ordna en rengöring, ett serum med c-vitamin och en fuktkräm som kanske jobbar lite anti-age? :) Behöver som sagt inte vara dyra produkter! Jag kan försöka sätta ihop ett inlägg med denna fråga i veckan, så får du se lite ytterligare produkter :) Ha en fin dag! Kram Jessica

#3 / / Therese:

Tack snälla för svar!
Ska kolla lite på de produkter du nämt.
Men gör gärna ett inlägg framöver. Så kul att få tips från en ”vanlig” person. Och speciellt jag som inte har nån aning om nånting typ 😂

#4 / / jessi.se:

Jag lovar att ett sådant inlägg dyker upp i veckan, så håll utkik! :D