SKÖNHET||Mina sommarfavoriter

När det blir varmare ute vill jag ha en kortare morgonrutin och använda mindre täckande smink. Jag tänkte därför visa er vilka som är mina favoritprodukter (just nu, det svänger en del) och hur jag gärna använder dem! Min allra bästa produkt just nu är HYGGEE BALANCE ONE STEP FACIAL ESSENCE och jag är verkligen helt frälst i denna! Den återfuktar huden och ger fantastisk lyster, jag droppar den direkt från flaska på ansiktet och sedan klappar jag in produkten med händerna. Den här är perfekt att använda som enda produkt när det är sommarvärme ute, för huden behöver fukt oavsett årstid. Jag hade den här med mig till Spanien och använde morgon innan poolen, efter dusch efter poolen och till kvällen innan jag gick och lade mig. Väldigt dryg med andra ord! Även perfekt att ha i träningsväskan. SPF till ansiktet, antingen kör man på en dagkräm och följer upp med separat SPF eller så kör man smart och köper en dagkräm med SPF i. Jag har senaste tiden varierat mellan SPF 30 och SPF 50 och det beror på vad jag ska göra för dagen, sitter jag på kontoret hela dagen räcker SPF 30 gott och väl. Nu för tiden pratas det mycket om att inte bara skydda sig mot UVA- & UVB-strålar utan även HEV-ljus. Så vad är HEV?
"HEV-ljus står för high-energy visible light och kallas också för blått ljus. HEV-ljus kommer, precis som UVA/UVB främst från solen och den forskning som finns om HEV-ljus tyder på att det är minst lika skadligt som UV-strålar. Faktum är att HEV penetrerar djupare ner i huden än UV-strålar och orsakar skador som ger upphov till rynkor, grov hudtextur och pigmenteringar. En annan sak som gör HEV så problematisk är att vi blir utsatta för skadan även när solen går ner. Blått ljus utstrålas även från din mobil, dator eller surfplatta."
Lånat från skincity.se Mitt tips på en väldigt fin dagkräm med SPF 30 som ger MASSA lyster är PAULA'S CHOICE DEFENSE ESSENTIAL GLOW MOISTURIZER SPF 30. Den ser lätt färgad ut när man trycker ut den men jag tycker inte att det ger speciellt mycket färg när den väl smörjs in på ansiktet. Ett fint ofärgat alternativ är DERMALOGICA PRISMA PROTECT SPF30 och vill man gå på SPF 50 tipsar jag om AKADEMIKLINIKEN DAY MAXIMAL SENSE SPF 50. Sommartider vill jag som sagt oftast inte ha täckande foundation till vardags utan då går jag hellre på en återfuktande BB- eller CC-cream. AKADEMIKLINIKENS DAY CC CREAM SPF 30 är väldigt härlig och så även KLAIRS ILLUMINATING SUPPLE BLEMISH CREAM. Akademiklinikens är ganska mörk men anpassar sig något efter hudtonen medan Klairs är ganska ljus. Att mixa dessa två är helt optimalt, då kan man justera nyanserna bäst man vill oavsett årstid! Jag rekommenderar alltid att man har ex en ljusare foundation och en mörkare, så man kan mixa fram året runt och inte behöva köpa en foundation per årstid. Dagens sista tips blir mina två favoritsolpuder, ena från IDUN och andra från MAKETHEMAKE. IDUNs är helt fantastisk med fyra olika nyanser och alla är bra pigmenterade. MTM är ett perfekt solpuder att ha i väskan då den ger suuuperfin färg! IDUNs är med skimmer, MTM utan. / J ♡  
Publicerat i 2019