Alla har nog tappat hår någon gång i sitt liv

Att tappa håret är ett känsligt ämne att diskutera och vad jag kan gissa mig till, ingenting som någon skulle vilja råka ut för. Men ändå händer det och både män och kvinnor drabbas även om det är vanligare hos män. Att man tappar håret kan bero på ärftlighet, sjukdomar och psykisk stress. Det som händer männen vid ärftligt håravfall är att håret oftast försvinner vid tinningarna så att hårfästet flyttas bakåt och uppåt. Uppe på huvudet lämnas tillslut en kal fläck som blir allt större med tiden. Hos kvinnor märks det lite annorlunda då håret allt eftersom kan bli tunnare uppe på huvudet vid övergångsåldern, dvs någonstans kring 50 års ålder. Det finns som sagt även sjukdomar eller andra påfrestningar som kan göra att man tappar håret men vanligtvis växer det då ut igen, lite beroende på anledningen till att man tappat håret. En vanlig sjukdom är alopecia som innebär att man tappar håret fläckvis och lämnar en kal botten.

Kan man göra något åt håravfall?

Givetvis ska man söka vård för håravfall om detta är något som sker plötsligt. Men känner man att ens håravfall inte har kunnat behandlas och vill se ett steg längre finns det i Sverige väldigt bra tekniker och metoder för att genomföra en hårtransplantation. Jag tror säkerligen att det finns alltför många som lider av kala fläckar och håravfall, som väntar för länge med att göra något åt det och går runt och mår dåligt på grund av det. Akacia medical är det företag i Sverige som utför hårtransplantationer är en hårklinik som har sedan deras start 2001 och de har genomfört väldigt många hårtransplantationer.

Vad innebär en hårtransplantation?

Med hjälp av unik och avancerad världsledande teknik som heter Fue-metoden så flyttas enskilda hårsäckgrupper oftast från bakhuvudet på patiententill antingen kala områden på huvudet eller för att ex flytta hårlinjen. Med mindre verktyg är branschstandard kan med FUE-metoden ge mindre påverkar på hårbotten, tätare hårväxt och en kortare läketid samt lämnar inga synliga ärr utan får ett väldigt naturligt resultat. De hårsäckar som flyttas och transplanteras på nytt växer fast nästan direkt och kommer börja producera naturligt hår med tiden. Om man är intresserad av en hårtransplantation kan man boka in en kostnadsfri konsultation hos Akacia medical vilket jag tycker är jättebra. Där går de igenom dina förutsättningar och förväntningar, och undersöker även hårkvaliteten för att se vilket resultat som är möjligt att uppnå. När en hårtransplantation har bokats in och genomförts har du som patient fortsatt kontakt med Akacia medical fram tills att en utvärdering har gjorts ca 12 månader senare. De finns alltså där för dig hela tiden om frågor skulle uppstå även efter din operation.
Publicerat i 2019