Dags att börja odla

 
Efter att ha läst och lyssnat på ”Hudbibeln” av Johanna Gillbro, och dessutom ”Food Pharmacy: En berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat” har jag börjat intressera mig ännu mer än tidigare för hälsosamma ingredienser att ha i sin kost. Dessutom har suget att börja odla egna grönsaker och kryddor vuxit rejält! Oftast när jag funderat över att plantera något, har lusten kommit när jag stått i en butik och spanat bland fröpåsarna, kanske i samband med att jag egentligen varit där för att köpa blommor. Jag har plockat på mig en hel del men när jag väl kommit hem har jag läst och insett att det antingen varit fel säsong, behövts mer plats och energi än jag haft möjlighet till eller lusten bara försvunnit och då slutat med att fröpåsarna blivit liggandes i en hylla inne i tvättstugan.
 
Det som är så fantastiskt med Impecta och deras lätta tillgängligheten på hemsidan är att man i lugn och ro kan läsa igenom fröpåsen man tänkt köpa, utan någon stress och tidspress, och faktiskt tänka igenom det man vill beställa hem. Deras sida är väldigt lättnavigerad, det finns olika rubriker som tydligt visar var du hittar fröer till ekologiska grönsaker, baljväxter, bladgrönsaker, rotfrukter med mera – och givetvis kan du även beställa hem fröer till blommor från Impecta. Det finns även möjlighet att chatta direkt online med personalen vilket alltid är väldigt smidigt!
 
Personligen hade jag varit sugen på att plantera selleri men det är inte säsong för det just nu, istället skulle jag så höstmorötter (att äta en morot per dag stimulerar kollagenuppbyggnaden vilket kan leda till fastare- och mindre inflammerad hud!), persilja (har alltid en stor nypa i min smoothie varje morgon), machésallad, någon annan bladsallad och andra kryddor som går att så året om inomhus. För mig som inte har något växthus eller större blomlåda att så i tycker jag stora krukor är ett bra komplement, även om man då såklart blir något begränsad med vad man kan så. Lämna gärna ditt bästa odlingstips så här inför hösten!
 
/ Jessica ♡
Publicerat i 2019