Morgonrutin med två barn | Jessica Anshagen
jessi.se

Jessica Anshagen

Annons

Morgonrutin med två barn

img_8055.jpg

God morgon. Har lämnat Leon på fsk för en liten stund sedan och sitter nu på soffan med datorn och en kopp kaffe i knät. I morse var det inte många grader ute, bara +2 när vi satte oss i bilen så nu är det dags att klä på sig själv och barnen lite mer på morgnarna. Jag har fleeceoverall till båda barnen, lätt att sätta på och tar inte mycket extra plats i bilbarnstolen / babyskyddet 🙂

Nu känner jag att vi har fått in riktigt bra rutiner på morgnarna och det finns ju inget skönare än en okomplicerad start på morgonen, speciellt när man har fler barn! Våra rutiner ser ungefär ut så här:

  • Vakna mellan 06.30 – 07.30. Till att börja med – Alla föräldrar vet att stressa på sitt barn är dömt att misslyckas! Samma sak här, vaknar Leon för sent blir det väldigt stressigt hemma så det bästa är att vi går upp vid sju, då hinner han både äta i lugn och ro och leka lite med sina bilar och är sedan på ett bra humör för att hjälpa till att ta på sig ytterkläder & skor.
  • Gå ner med Leon. Lägger Ludde i babynestet (som förhoppningsvis sover) och går ned för trappan med Leon till nedervåningen (vill inte att han går själv i trappan). När vi kommit ner slår jag alltid på något barnprogram så jag kan fixa nästa punkt utan stress.
  • Hämta kläder & Ludde. Medan Leon kollar TV går jag upp på övervåningen och plockar ihop kläder till mig själv, Leon och Ludwig. Tar med kläder & Ludwig ner till Leon så jag har allt samlat på nedervåningen.
  • Frukost. antingen framför tvn eller vid matbordet, det beror på vad vi äter för frukost. Macka är mysigt att äta framför Blaze på Viaplay 😇 Alltid viktigt att Leon äter frukost så han klarar av en dag full med lek på fsk.
  • Klä Ludde. Medan Leon äter frukost byter jag om på Ludwig, byter blöja och ammar om det behövs. På så sätt är han “klar” när vi ska åka.
  • På med kläderna! När Leon är mätt och belåten brukar jag smyga på kläderna medan han kollar tv eller iaf innan han börjar leka. Att avbryta mitt i lekstunden för att byta om från pyjamas går oftast sådär.
  • Borsta tänderna. Lika viktigt morgon som kväll, oavsett hur sent vi kommer iväg SKA tänderna borstas. Efter att ha behövt tjata på Leon om att vi ska hjälpa honom borsta dem sa han i morse “Mamma hjälpa mig” och så gapade han stort medan jag borstade. Duktig kille 😀 Under tiden hänger Ludde i babysittern inne i badrummet.
  • Leka lite. Oftast finns det utrymme att leka, ibland tvättar han bilar i handfatet när vi borstat tänderna eller om tiden är knapp sätter han sig i trappan och leker med bilar under tiden som jag hjälper honom på med ytterkläderna.
  • Klä på ytterkläder. Hjälper Leon först och ser till så han är klar sedan tar jag hand om Ludwig. Så fort Ludde är redo kan vi gå ut till bilen och komma iväg! Tryter Leons tålamod brukar jag be honom om hjälp till genom att gå och stänga av tvn eller leta reda på snutte och bilar att ta med sig i bilen.
  • KLARA, FÄRDIGA – ÅK! 😃

Visst går det inte alltid som planerat men för håller jag mig till att vi kliver upp i tid brukar det gå bra. Hur ser det ut för dig på morgnarna? Har du några tips du vill dela med dig av får du gärna lämna en kommentar nedan! 💕

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jessi.se

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats